iasi, romania, homemade, soaps, cosmetics


Wednesday, September 5, 2012

Jade avocado face bar / Sapun de fata cu avocado si jad

This is a therapeutic face bar based on the healing properties of avocado and olive oil, cocoa butter, green montmorillonite clay, and a surprise ingredient: jade powder, used by the Chinese traditional medicine to formulate beauty lotions and help regenerate skin tissue. For hundreds of years the royal family of China enjoyed ageless skin with very few lines or wrinkles.

As the final touch for this soap, the essential oil of lemon verbena not only goes perfectly with the yellowish jade color, but also helps with its citrus-floral perfume and skin healing properties, acting as a remedy for anxiety and insomnia as well.

Use this bar at most twice a week for delicate face cleaning and rinse with pure or mineral water. Keep in a dry place between uses.

[Va prezint un sapun terapeutic de fata (ar fi risipa de folosit pentru corp, dar nu daunator, dimpotriva). De ce este special sapunelul asta? Deoarece beneficiaza de proprietatile vindecatoare ale uleiurilor de avocado, masline, ricin si untului de cacao; de puterea purifianta, decongestionanta si reparatoare a argilei verzi montmorillonite, si de capacitatile cu adevarat miraculoase de regenerare ale pietrei maruntite de jad. Sute de ani, membrii familiei regale a Chinei s-au bucurat de o piele fara varsta datorita lotiunilor pe baza de jad. Pentru "tusa" finala - mirosul - am folosit ulei esential de verbina exotica. 

Nu numai ca se potriveste de minune la culoarea galben - verzuie a jadului, dar pe langa parfumul floral-citrat, completeaza proprietatile terapeutice asupra pielii si are efect calmant asupra sistemului nervos. Verbina exotica se poate folosi cu succes si in cazuri de anxietate sau insomnii. Ca sa nu mai spun ca verbina exotica e fita verii la l'Occitane :).

Folositi acest sapun cel mult de doua ori pe saptamana, pentru o curatare delicata si clatiti cu apa purificata sau minerala. Pastrati intr-un loc uscat intre utilizari, ca sa va bucurati de el cat mai mult timp.]

2 comments:

  1. arata bine si asta. nu-mi mai vine sa-l maninc, as vrea sa-l miros :))))))))))))))

    ReplyDelete
  2. nu-i nimic. dupa ce mirosi s-ar putea sa vrei sa si gusti:)

    ReplyDelete

Contact Form

Name

Email *

Message *